Vår historia

Augusta Glass är ett ambitiöst initiativ med målet att erbjuda människor enkvalitetsupplevelse utöver det vanliga. Vi brinner för glass och valde attföra över vår idé med Augusta till Malmö. 

I Augusta säljer vi glass som är skapad med högkvalitativa ingredienser och stor entusiasm. Vårt sortiment består av 32 olika varianter, inklusive klassiker, säsongsbetonade smaker och sorter som vi hämtat från Danmark, där de är populära. Vi har faktiskt drivit glassbutiker i Danmark i många år. Dessutom serverar vi våra egna gräddbullar och självklart "guf"-en dansk marängtopping. Vi tillverkar glassen på vårt eget mejeri på Järnvägsgatan i Limhamn.

Våra butiker är inredda i retrostil och fungerar som mötesplatser där människor kan träffa vänner eller familj för att njuta av en trevlig paus under en hektisk vardag. Vi strävar efter att återgå till en tid då människor hade mer tid tillsammans, bortom smartphones, Netflix och dataspel.

Henrik, en gemensam bekant till Thomas och Niels, fick idén att starta i Limhamn, där Niels har bott i många år. Thomas har lång erfarenhet av att tillverka glass och är en avgrundarna av Ismageriet Søborg i Danmark, vilket med två butiker i Köpenhamn kanske är Nordeuropas mest framgångsrika glassbutik.

Det med glass ligger nästan i Thomas gener.

Hans förfäder grundade Danmarks första glassmejeri på gården Gjeddedal, 1873!

Grunderna
Niels, Thomas & Henrik

Våra butiker

LIMHAMN

I vår butik på Limhamn, Sveriges största glassbutik, har vi glassmejeri och du ser vår produktion av glass. Vi har ett eventrum till kalas, events och lekområde för barn. Kom besök oss

MALMÖ C

Vår butik på Beijerskajen ligger bara 5 min från Centralstationen just bredvid Malmö Universitets Niagara byggnad. Varje dag transporteras färsk glass härtill från vårt mejeri i Limhamn. Kom besök oss

HÖLLVIKSSTRAND

Vår butik ligger i caféen på EFS Höllviksstrand i Höllviken.
Kom besök oss på sommarn.