Praktisk information om våra literslådor,
glasstårter och mjukglass.
Våra lådor är gjorda som termolådor, vilket hjälper till att säkerställa att isen inte smälter för snabbt. Vi rekommenderar att isen konsumeras omedelbart, eller kommer på frost inom 30-45 minuter (naturligtvis beroende på väder och temperaturer).
Termolådan måste alltid hållas stängd under transporten för att säkerställa att glassen behåller sin fylliga konsistens. När du äter glassen rekommenderas att du tar termolådan från frysen och lämnar den mald i 10-15 minuter först – då glassen är helt perfekt och verkar helt nygjord.
Det är viktigt att komma ihåg att lådan måste svalna snabbt efter 10-15 minuter för att upprätthålla den läckra konsistensen, eftersom du kan riskera att förstöra den genom att växelvis låta glassen tina och frysa igen. Då bildas iskristaller.
Glassen i literlådan kan i princip hålla länge om den helt enkelt är förseglad. Vi brukar dock säga att vår glass måste ätas inom 2 månader (Om du kan hålla händerna borta från den så länge!).
Vår glass är klassisk italiensk, vilket innebär att den är nygjord av läckra ingredienser, som mjölk och färsk frukt – och dessutom har den en lägre andel fett än vanlig glass.
Sorbet är 99% fettfri.
Som en allmän regel har varken ägg, djurgelalatin eller alkohol använts i vår glass. Vi använder vanligtvis en modernare isstabilisator bestående av mono- och diglycerider, fettsyror, samt en blandning av växtfibrer från tång, pektin, guarsgummi och johannesbröd.
Om ägg, gluten, laktos, alhokol eller liknande i vissa fall har använts, är detta alltid avsegnat med glassen när den är i disken, på webbplatsen under innehållet i glassen - Om du är osäker, fråga expediten.
Vi gör också sockerfri glass!
Om du är osäker på vad som finns i glassen kan du under sidan "Vår glass", se vad varje glass innehåller av ingrediens och allergener.
Vi på Augusta erbjuder glasstårtor för alla tillfällen – Beställ och betala för din glasstårta enkelt online.
Glasstårtan består i grunden av 3 liter glass uppdelad i tre lager av glass.
Vår stora Klassiker glasstårtor är avsedd för 9-15 personer och våra Mini Klassiker är avsedd för 4-8 personer. Augustas glasstårtor levereras alltid med dekoreringstillbehör som isfontän. Tänk på att isfontänen kan vare varm just efter att den har brunnit!
Läs mer specifikt om innehållet i varje glasstårta här.
Vi på Augusta vill skapa glass med kvalitet och detta gäller även vår mjukglass. Augustas mjukglass produceras med de bästa råvarorna och den bästa glassmaskinen för att producera ett mjukt och krämigt resultat.
Vi använder en helautomatisk glassmaskin, där glassblandningen alltid hålls i kylskåpstemperatur. När en beställning av vår goda mjukglass görs, behöver vi på Augusta bara dra i ett handtag för att glassblandningen ska pumpas ut genom ett långt rör, där glassblandningen blandas med luft innan den fryser till glass.
Den mjuka konsistensen av mjukglassen skapas genom att luft tillförs i glassen. Det vill säga: mer luft ger ett krämigare och mjukare glassresultat.
Med de bästa råvarorna och en balans mellan luft och kyla, produceras en mjukglass utöver det vanliga. Vi erbjuder en variation av smaker utöver den klassiska vita mjukglassen smaksatt med färsk mjölk.
Kaffesugen? På Augusta tror vi på att glass och kaffe hör ihop – som ler och långhalm.
Utöver en glassupplevelse, erbjuder vi på Augusta ett stort urval av kaffesorter.
Vi använder 100% Arabica espressobönor från ett lokalt kafferosteri i Limhamn, för att erbjuda våra kunder det bästa - en varm och härlig kaffeupplevelse.
Med dessa bönor kan vi på Augusta göra alla typer av kaffevarianter: espresso, americano eller kanske en affogato? Oavsett vad ditt hjärta önskar – kan våra "baristor" leverera det.
Vårt filterkaffe är en mellanmörk rostning, vilket är perfekt för att balansera aromen och få ut det mesta av dess karakteristiska smaker. Växer på 1 200 och 1 500 meter över havet vid sidan av Peruanska Anderna.
100 % Arabica. Varianter av Bourbon, Caturra och Catimor.
Ekologiskt kaffe.
Espresso
Stark kaffe. En-eller dubbelshot espresso. I sin egen ära.
Bryggkaffe (Americano)
En klassisk svart kaffe. Espresso med varmt vatten.
Kaffe latte
En mildare kaffe. En-eller dubbelshot espresso med varm mjölk och ett tunt lager av skummat mjölk.
Cappucino
En krämigare kaffe. Dubbelshot espresso med varm mjölk och skummad mjölk.
Cortado
En starkare kaffe. Dubbelshot espresso med samma mängd varm mjölk.
Flat white
Espressoshot med fint mjölkskum – precis som en cappuccino – men med en mindre mängd mjölkskum, men samma starka espressosmak.
Affogato
Livsnjutaren. Valfri kula av glass, toppad med en dubbelshot espresso.
Iced Latte
Iced Cappucino