Våra lådor är gjorda som termolådor, vilket hjälper till att säkerställa att isen inte smälter för snabbt. Vi rekommenderar att isen konsumeras omedelbart, eller kommer på frost inom 30-45 minuter (naturligtvis beroende på väder och temperaturer).
Termolådan måste alltid hållas stängd under transporten för att säkerställa att glassen behåller sin fylliga konsistens. När du äter glassen rekommenderas att du tar termolådan från frysen och lämnar den mald i 10-15 minuter först – då glassen är helt perfekt och verkar helt nygjord.
Det är viktigt att komma ihåg att lådan måste svalna snabbt efter 10-15 minuter för att upprätthålla den läckra konsistensen, eftersom du kan riskera att förstöra den genom att växelvis låta glassen tina och frysa igen. Då bildas iskristaller.
Glassen i literlådan kan i princip hålla länge om den helt enkelt är förseglad. Vi brukar dock säga att vår glass måste ätas inom 2 månader (Om du kan hålla händerna borta från den så länge!).