Om Augusta

Vi gör glass med passion!

Vi är öppna på Limhamn och Kaj306!

Båda våra butiker är nu öppna!
Kom och smaka vår glass och kaffe.

All glass produceras i vårt eget glassmejeri.

Jobba hos oss

Vi söker mejerister på deltid till våra nya glassbutiker i Malmö & Limhamn!

Läs mera här

Vi söker butikspersonal på deltid till våra nya glassbutiker i Malmö & Limhamn!

Läs mera här

Grundarna: Henrik, Thomas & Niels

Vår historia

Augusta Glass är ett ambitiöst initiativ med målet att ge människor en kvalitetsupplevelse utöver det vanliga. Vi har en stor passion för glass och vill ta vår idé med Augusta till Malmö. I Augusta kommer vi att sälja fantastisk glass, skapat med goda ingredienser och med mycket entusiasm. Sortimentet innehåller 32 varianter. Vissa är klassiker, andra beror på säsong och andra är sorter som vi känner från Danmark, som folk tyckte om. Vi har nämligen drivit glassbutiker i Danmark i många år. Dessutom serverar vi våra egna gräddbullar och naturligtvis ”guf” – en dansk marängstoppning. Vi gör glass på vårt eget mejeri på Järnvägsgatan i Limhamn.

Våra butiker är inredda i retrostil, bland annat med inslag av Art Deco. Det kommer att vara en mötesplats där människor kan träffa vänner eller familj, för att ta en trevlig paus under en hektisk dag. Vi vill tänka tillbaka på en tid då människor hade mer tid tillsammans – utan Iphones, Netflix och dataspel.

Henrik, en gemensam bekant till Thomas och Niels, fick idén att börja i Limhamn, där Niels har bott i många år. Thomas har lång erfarenhet av att tillverka glass. Han är en av grundarna av Ismageriet Søborg i Danmark, som med två butiker i Köpenhamn är kanske Nordeuropas mest framgångsrika glassbutiker.

Det med glass ligger nästan i Thomas gener.

Hans förfäder grundade Danmarks första glassmejeri på gården Gjeddedal, 1873!

Varukorg